Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κρεμάστρα - ενθύμιο(αφιερωμένη στον θείο μου Δημήτρη) από την κουπαστή του ψαροκάικου "καπετάν - Δημήτρης" που κατάστρεψαν οι περίεργοι νόμοι της χώρας μας.
Είναι ένα από τα πολλά ξύλινα τρεχαντήρια που έχουν γίνει κομμάτια τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας για να πάρουν κάποια χρηματική αποζημίωση οι ψαράδες.
Ποιός ???? άραγε άρρωστος νούς...πήρε αυτή την απόφαση!! 
Μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, μυστικά της ναυπηγικής τέχνης, που άντεξαν πάνω από 2.500 χιλιάδες χρόνια, ξαναγυρίζουν στη λήθη.
Ακούγεται τρελό, παράλογο, αλλά τα 20 τελευταία χρόνια πάνω από 5.000 ξύλινα αλιευτικά σκάφη –από τα ωραιότερα που αρμένιζαν στις θάλασσές μας– καταστράφηκαν με τις ευλογίες της ελληνικής πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τρεχαντήρια, γρι-γρι, γαΐτες, καραβόσκαρα, περάματα, Λίμπερτι, τράτες παραδόθηκαν στις μπουλντόζες και, παρουσία της αστυνομίας, κατάντησαν ένας μικρός σωρός από σανίδες.
Στη θλιβερή «τελετή» το παρών δίνουν και οι ψαράδες, που προτίμησαν τις παχυλές αμοιβές που δίνει η Ευρώπη για την απόσυρση της αλιευτικής αδείας, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα διαλύσουν τα σκάφη τους. Μερικοί το μετανιώνουν, βλέποντας τον πιστό συνοδοιπόρο τους, το καλοτάξιδο σκαρί με τ’ όνομα συνήθως κάποιου αγίου, να έχει τέτοιο άδοξο τέλος, αλλά είναι πια αργά.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012
Μικρά θαλασσινά ξύλα από την παραλία στα Λιβάδια , όλα μαζί κοντά-κοντά έφτιαξαν αυτό τον καθρέπτη.
Καθρέπτης από ολόκληρο κορμό ελιάς ,κομμένο  κατάλληλα στη μέση.


Κάθισμα φτιαγμένο από κορμό αιωνόβιου αντιπαριώτικου κέδρου από την περιοχή του Σιφναίικου.
Χτες παρουσίασε το βιβλίο του ''τα φαινόμενα απατούν" στην αίθουσα Καλουδά ο καλός φίλος και κατά το ήμισυ Αντιπαριώτης Στέλιος Μάινας σε μια σεμνή τελετή που ετοίμασε ο Δήμος και μαθητές του Γυμνασίου μας.
Βρήκα λίγο χρόνο και του έφτιαξα αυτό τον μικρό πίνακα για να θυμάται το νησί μας.
Κατασκευή από παλιό πεταμένο παράθυρο και διάφορα μικρά ξύλα.Τα βράχια από ξύλο ελιάς.
Σύνθεση με απλά ξύλα που έμειναν από κατασκευή εσωτερικής σκάλας, τα οποία στην καλύτερη περίπτωση θα είχαν πάει σε κάποια χωματερή ή θα είχαν γίνει στάχτη... σε κάποιο τζάκι.
Το κάτω μέρος είναι από ξύλα που έβγαλε η θάλασσα.
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012
Ας Ξεφύγουμε λίγο από το ξύλο.........


Δάπεδα(ήλιος, λουλούδι) φτιαγμένα με το χέρι με λευκό μάρμαρο Νάξου,βότσαλα από την παραλία στα Γλυφά και πετρώματα με απόχρωση ώχρας και πλάκες Καρύστου.
Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012
Ιθάκη

Μικρογραφία της σχεδίας με την οποία ο Οδυσσέας ,προσπάθησε να φύγει από το νησί της Καλυψώς.Εργασία που κάναμε με την Άρτεμις για το μάθημα της Οδύσσειας.
Aναπαράσταση από το βιβλίο του Ομήρου της Α' Γυμνασίου.

Τελικά ο Οδυσσέας βρήκε την Ιθάκη του........
καιρός είναι να βρούμε και εμείς την δική μας..!!!!!!!

Για Μένα

Επικοινωνία

Από το Blogger.

Αναγνώστες